Aktuellt

/ 9 January, 2023

Vill du bidra till utveckling för länets företag?

Då ska du söka tjänsten som projektledare till ESF-Projektet Lyftkraft 2.0. Under perioden 2020-08-01 – 2022-12-31 har vi på Falun Borlänge-regionen genomfört ”Lyftkraft Dalarna”. Vi har genom företagsspecifika kompetensutvecklingsinsatser stöttat ca 750 anställda i företag som påverkats av Coronapandemin, i hela länet. Insatserna har också bidragit till att stärka kompetensförsörjningen i en situation där arbetsmarknaden står inför stora förändringar.

Nu har vi beviljats medel för Lyftkraft 2.0 där vi ska vidareutveckla våra erfarenheter och ge ännu fler små och medelstora företag (SME) i Dalarna möjlighet att stärka kompetensen hos sina anställda för att bidra till ökad konkurrenskraft hos företagen med ökad BRP som följd. Projektet kommer att tillhandahålla skräddarsydda insatser utifrån företagens och de anställdas behov. Dessutom kommer projektet att stötta företagen i interkulturell dialog och det interna arbetet med kompetenstrappan för att det mer långsiktiga arbetet med kompetensförsörjning och kompetensutveckling i företaget ska fortsätta framåt.

I din roll som projektledare ansvarar du för hela processen; forma, bygga, informera om och genomföra projektet. Till din hjälp har du en projektmedarbetare och kommunikationsstöd.

Du kommer att jobba i nära samarbete med näringslivskontoren i länets kommuner, IUC Dalarna, Visit Dalarna och Samarkand och flera samarbetspartners kan tillkomma under projektets gång. Samarbetet med andra projekt som vänder sig till SME är också en viktig del i projektarbetet.  Arbetsuppgifterna består bland annat i att hjälpa företagen med behovsanalyser av framtida kompetenser för att därefter sammanställa behoven, upphandla utbildningar och se till att de genomförs. Med stöd av Avesta kommuns erfarenheter av arbete med interkulturell dialog är syftet att sprida insatserna till övriga delar av länet. I rollen ingår även information, kommunikation, utvärdering och skriftlig rapportering till ESF-rådet, viss ekonomihantering samt administration.

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av en projektledarroll och det är meriterande om du har arbetat med EU-finansierade projekt, gärna socialfondsfinansierade. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet från verksamhet i små och medelstora företag. Tidigare erfarenhet av att upphandla och samordna utbildningar värdesätts. Du har en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig och du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du är intresserad av samhällsfrågor och av regional utveckling.

Dina personliga egenskaper är avgörande för den här rollen! Du har ett starkt driv, uthållighet, kommunikativ förmåga och trivs med att arbeta med såväl stora som små uppgifter, kort sagt hugga i där det behövs för att projektet ska nå framgång. Projektet omfattar företag i merparten av länets kommuner. En del möten kommer att kunna hållas digitalt, men du bör räkna med en hel del resor. För tjänsten krävs därför körkort och tillgång till egen bil.

Projektet pågår under perioden 2023-02-01 – 2026-01-31.

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 30 januari. Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor om tjänsten eller om oss som organisation? Hör av dig till Eva-Lena Palander, VD 0243-248041.

Läs gärna mer om oss på www.fbregionen.se. Du kan även läsa mer om ESF:s utlysning på www.esf.se.  Om det blir aktuellt med en flytt till Dalarna kan vi erbjuda dig medflyttarservice, se www.rekryteringslots.se. Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden.