Aktuellt

/ 11 February, 2022

Projekt React-EU KOM söker projektmedarbetare

Falun Borlänge-regionen AB (FBR) är ett utvecklingsbolag som ägs av fyra kommuner: Falun, Borlänge, Gagnef och Säter. Bolaget verkar inom fyra områden; kompetensförsörjning, näringslivsutveckling, bostadsbyggande och infrastruktur. Inom områdena bedrivs arbetet ofta i projektform.  

I det här projektet kommer vi att stärka möjligheten för utrikesfödda med studievana att etablera sig på arbetsmarknaden genom ett i huvudsak webbaserat språkträningskoncept. Konceptet kommer även att innehålla fysiska möten för viss språkträning, kontaktytor med arbetsgivare, information om att starta eget företag, arbetsplatskultur, samhällsfrågor m.m.  

Projektet kommer att utbilda 60 individer fördelat på 4 grupper med 15 deltagare i varje grupp. En kurs pågår under 5 månader.  

Under 2021 genomförde vi en förstudie, som nu ligger till grund för utformningen av det här projektet. Vi har ansökt om medel från Europeiska Socialfonden och om dessa beviljas kommer projektet att pågå under perioden 1 april 2022 till den 30 april 2023.  

Vad? 

Projektmedarbetaren är den som ansvarar för att olika aktiviteter integreras i språkundervisningen. Det kan handla om information om den svenska arbetsmarknaden, samhällskunskap, att skriva CV, bransch- och företagskontakter mm. Du är spindeln i nätet, den som kontaktar aktörer som kan delta och hjälpa till, men du är också beredd att själv hålla i vissa insatser och aktiviteter.   

Som projektmedarbetare blir du också involverad i vissa administrativa uppgifter som till exempel utvärdering, deltagarrapportering och dokumentation av aktiviteter. 

I rollen som projektmedarbetare ingår också att, med stöd av läraren, rycka in och hjälpa till i utbildningen vid behov. 

Du kommer att ha din huvudsakliga arbetsplats på Falun Borlänge-regionens kontor i Dalarnas Science Park i Borlänge.  

 
Vem? 

Som person är du flexibel och du trivs i situationer där du har många bollar i luften. Du är en engagerad doer som ser till att saker händer. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är en resultatorienterad lagspelare.  

Du är lyhörd för andras behov och strukturerad i ditt arbetssätt. 

Vi ser gärna att du har god kännedom om sociala hållbarhetsaspekter som jämställdhet och tillgänglighet och det är meriterande om du har erfarenhet från liknande utbildningsverksamhet.  

Du är intresserad av ny kunskap och tycker om att utvecklas i din yrkesroll. Som medarbetare i projektet kommer du bland annat att ges möjligheter att lära dig mer om språkutbildningar, sociala hållbarhetsaspekter och ESF-finansierat projektarbete. 

Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.  

Körkort B krävs.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Intresserad? 
Skicka in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 27 februari. Märk din ansökan “Projektmedarbetare”. Intervjuer kommer att ske löpande. Har du frågor om tjänsten eller om oss som organisation? Hör av dig till Eva-Lena Palander, VD 0243-248041.  

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt efter den 1 april 2022 och den pågår som längst till den 30 april 2023. Den tillsätts under förutsättning att projektet beviljas sökta medel.   

Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden. Om det blir aktuellt har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice. Läs mer på www.rekryteringslots.se