Aktuellt

/ 23 April, 2024

VI SÖKER EN PROJEKTLEDARE TILL ESF-PROJEKTET VÄXTPLATS LSS 

Falun Borlänge-regionen AB är ett fristående utvecklingsbolag som ägs av Borlänge, Falun, Gagnef och Säters kommuner. Bolaget verkar inom fyra utvecklingsområden: Näringslivsutveckling, kompetensförsörjning, infrastruktur och byggande. Vi gör bland annat utredningar, formar och driver utvecklingsprojekt samt samordnar olika kommungemensamma aktiviteter. Våra insatser utförs på uppdrag av och i nära samverkan med våra ägarkommuner. 

Projektet "Växtplats LSS" syftar till att förbättra och bredda kompetensen hos personalen inom LSS-verksamheten i Borlänge, Falun, Gagnef och Säter och det finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF). 

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har på uppdrag av Socialstyrelsen och Sveriges kommuner tagit fram ett antal riktade utbildningskoncept som kallas Yrkesresan. Konceptet Yrkesresan - Funktionshinder bygger på en kombination av egenstudier, diskussionsgrupper och utbildningar som stöds av en digital plattform. Med de flesta delarna i konceptet på plats ska projektet Växtplats LSS jobba med genomförande och implementering: hitta arbetssätt, organisation och best practice. Via projektet ska hela 1150 medarbetare genomgå "Yrkesresan Funktionshinderområdet för utförare" – basnivån. Resultatet och erfarenheterna kan sedan användas av kommuner som ännu inte kommit igång med sin Yrkesresa.  

Projektets mål är att alla medarbetare som arbetar inom LSS utförarverksamhet ska få en gemensam, kvalitetssäkrad baskompetens som stärker deras ställning på arbetsmarknaden. Det innebär också att kommunerna kan höja tjänsternas kvalitet och verksamhetens kapacitet och därigenom kan projektet bidra till en kunskapsbaserad, jämställd och jämlik funktionshinderomsorg.  

Falun Borlänge-regionen är projektägare med ansvar för projektets framdrift, projektledning och rapportering till ESF-rådet. 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att jobba i nära samarbete med LSS-verksamheten i de fyra samverkande kommunerna samt med den regionala organisationen för Yrkesresan Dalarna. I din roll som projektledare ansvarar du för rapportering och kommunikation med ESF-rådet samt samordning av kommunernas rapportering, erfarenhetsutbyten och genomförande. I rollen ingår även viss ekonomihantering samt administration. Till din hjälp har du en projektmedarbetare/administratör och i varje kommun finns en lokal projektorganisation med kontaktperson för genomförandet. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av en projektledarroll och det är meriterande om du har arbetat med EU-finansierade projekt, gärna socialfondsfinansierade. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet eller har arbetat tillsammans med eller på uppdrag av kommuner. Har du dessutom erfarenhet av omsorgsverksamhet är det meriterande. 

Du har en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du är intresserad av samhällsfrågor och av regional utveckling.  

Dina personliga egenskaper är avgörande för den här rollen! Du har ett starkt driv, uthållighet, kommunikativ förmåga och trivs med att arbeta med såväl stora som små uppgifter, kort sagt hugga i där det behövs för att projektet ska nå framgång.  

En del möten kommer att kunna hållas digitalt, men du bör räkna med resor inom de samverkande kommunerna. För tjänsten krävs därför körkort och tillgång till egen bil.  

Projektet pågår under perioden 2024-09-01 – 2027-08-31 och tjänsten tillsätts under förutsättning att projektet beviljas medel av ESF-rådet. 

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 12 maj. Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor om tjänsten eller om oss som organisation? Hör av dig till Eva-Lena Palander, VD 0243 - 248041.  

Läs gärna mer om oss på www.fbregionen.se. Du kan även läsa mer om ESF:s utlysning på www.esf.se.  Om det blir aktuellt med en flytt till Dalarna kan vi erbjuda dig medflyttarservice, se www.rekryteringslots.se. Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden.