Aktuellt

/ 3 May, 2024

VI SÖKER PROJEKTLEDARE TILL ESF-PROJEKT

I projektet "Egenmaktsarenan Dalarna" kommer Falun Borlänge-regionen tillsammans med samverkansparterna Borlänge, Falun, Ludvika, Leksand och Rättviks kommuner samt Region Dalarna/Fornby Folkhögskola att stötta individer som står långt från arbetsmarknaden och som Arbetsförmedlingen inte når med sina insatser. Arbetet kommer att fokusera på ett nära och kontinuerligt handledarstöd med parallella insatser som har fokus på arbetsmarknad eller studier. Målet är att individerna ska göra stegförflyttning närmare arbetsmarknaden, uppleva en stärkt egenmakt och en bättre hälsa.  

Projektet kommer också att utveckla samarbetsstrukturer mellan samverkansparterna och andra aktörer för att optimera möjligheten att ge individen rätt stöd för att göra en stegförflyttning. Målet är att dessa nya metoder och arbetssätt sprids och implementeras i organisationernas ordinarie verksamhet, där en långsiktigt hållbar struktur för samverkan och samarbete har etablerats mellan förvaltningar, mellan kommuner och mellan kommuner och Regionen.  

Falun Borlänge-regionen är projektägare med ansvar för projektets framdrift, projektledning och rapportering till ESF-rådet. Deltagaraktiviteter sker ute i respektive kommun. 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att arbeta i nära samarbete med projektpersonalen i de samverkande kommunerna och Region Dalarna/Fornby Folkhögskola. I din roll som projektledare ansvarar du för rapportering och kommunikation med ESF-rådet samt samordning av kommunernas rapportering, erfarenhetsutbyten och genomförande. I rollen ingår även viss ekonomihantering samt administration. Till din hjälp har du en projektmedarbetare/administratör och i varje kommun finns en lokal projektorganisation med kontaktperson för genomförandet. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av en projektledarroll och det är meriterande om du har arbetat med EU-finansierade projekt, gärna socialfondsfinansierade. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet eller har arbetat tillsammans med eller på uppdrag av kommuner. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete inom AME – kommunal arbetsmarknadsenhet och/eller arbete riktat till stegförflyttning hos målgruppen. Du har en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du är intresserad av samhällsfrågor och av regional utveckling.  

Dina personliga egenskaper är avgörande för den här rollen! Du har ett starkt driv, uthållighet, kommunikativ förmåga och trivs med att arbeta med såväl stora som små uppgifter, kort sagt hugga i där det behövs för att projektet ska nå framgång.  

Tjänsten är placerad i Borlänge och du kommer att utgå från vårt kontor i Dalarna Sience Park. En del möten kommer att kunna hållas digitalt, men du bör räkna med resor inom de samverkande kommunerna. För tjänsten krävs därför körkort och tillgång till egen bil.  

Projektet pågår under perioden 2024-09-01 – 2027-08-31 och tjänsten tillsätts under förutsättning att projektet beviljas medel av ESF-rådet. 

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 21 maj. Märk din ansökan med “Projektledare Egenmaktsarenan”. Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor om tjänsten eller om oss som organisation? Hör av dig till Eva-Lena Palander, VD 0243 – 248041 eller Ann-Caroline Furst 0243-248055 

Läs gärna mer om oss på www.fbregionen.se. Du kan även läsa mer om ESF:s utlysning på www.esf.se.  Om det blir aktuellt med en flytt till Dalarna kan vi erbjuda dig medflyttarservice, se www.rekryteringslots.se. Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden.  

Falun Borlänge-regionen AB är ett fristående utvecklingsbolag som ägs av Borlänge, Falun, Gagnef och Säters kommuner. Bolaget verkar inom fyra utvecklingsområden: Näringslivsutveckling, kompetensförsörjning, infrastruktur och byggande. Vi gör bland annat utredningar, formar och driver utvecklingsprojekt samt samordnar olika kommungemensamma aktiviteter. Våra insatser utförs på uppdrag av och i nära samverkan med våra ägarkommuner.