Aktuellt

/ 11 February, 2022

Projekt React-EU KOM söker projektledare

Falun Borlänge-regionen AB (FBR) är ett utvecklingsbolag som ägs av fyra kommuner: Falun, Borlänge, Gagnef och Säter. Bolaget verkar inom fyra områden; kompetensförsörjning, näringslivsutveckling, bostadsbyggande och infrastruktur. Inom områdena bedrivs arbetet ofta i projektform.  

I det här projektet kommer vi att stärka möjligheten för utrikesfödda med studievana att etablera sig på arbetsmarknaden genom ett i huvudsak webbaserat språkträningskoncept. Konceptet kommer även att innehålla fysiska möten för viss språkträning, kontaktytor med arbetsgivare, information om att starta eget företag, arbetsplatskultur, samhällsfrågor m.m.  

Projektet kommer att utbilda 60 individer fördelat på 4 grupper med 15 deltagare i varje grupp. En kurs pågår under 5 månader.  

Under 2021 genomförde vi en förstudie, som nu ligger till grund för utformningen av det här projektet. Vi har ansökt om medel från Europeiska Socialfonden och om dessa beviljas kommer projektet att pågå under perioden 1 april 2022 till den 30 april 2023.  

Vad? 

I din roll som projektledare ska du bland annat leda och driva arbetet framåt mot uppsatta mål, organisera och upprätta en struktur för arbetet, lägesrapportera till ESF-rådet, skriva avstämningsrapporter, genomföra utvärderingar samt utveckla samarbetet med samverkansparter och andra intressenter. Till din hjälp har du en projektmedarbetare och två lärare.  

Du kommer att ha din arbetsplats på Falun Borlänge-regionens kontor i Dalarnas Science Park i Borlänge där ett gäng erfarna projektmänniskor finns att tillgå som stöttning åt dig i arbetet. 

 
Vem? 

Vi söker dig som tycker om att utveckla och testa nya koncept. Du är van att driva arbete i projektform, helst med erfarenhet från EU-finansiering. Det är en fördel om du har arbetat med utbildningsfrågor tidigare, men inget krav. 

Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och det är meriterande om du också känner dig bekväm med att använda engelska.   

Du är bra på att bygga relationer, är resultatorienterad och lösningsfokuserad samtidigt som du är strukturerad i ditt arbetssätt. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp.   

Vi vill att du har god kännedom om sociala hållbarhetsaspekter som jämställdhet och tillgänglighet. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Intresserad? 
Skicka in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 27 februari. Märk din ansökan “projektledare”. Intervjuer kommer att ske löpande. Har du frågor om tjänsten eller om oss som organisation? Hör av dig till Eva-Lena Palander, VD 0243-248041.  

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt efter den 1 april 2022 och den pågår som längst till den 30 april 2023. Den tillsätts under förutsättning att projektet beviljas sökta medel.   

Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden. Om det blir aktuellt har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice. Läs mer på www.rekryteringslots.se