Aktuellt

/ 9 April, 2015

Tove Alexandersson

Elitidrottare- orientering och skidorientering

Därför är Tove vår inspiratör: Tove Alexandersson, elitidrottare i orientering och skidorientering är 24 år och född och uppväxt i Borlänge med naturen och skogen runt knuten. Sin första orienteringstävling genomförde hon innan hon ens fyllt ett år och idag tävlar hon för Stora Tuna OK i orientering. Med bland annat två VM- guld i orientering och fem VM guld i skidorientering i bagaget blev hon nominerad till Jerringpriset 2016.  

Berätta lite om dig själv.Jag är 24 år och har bott i stort sett hela mitt liv i Borlänge och jag trivs hur bra som helst här. Jag har orienterat hela mitt liv och gick min första miniknat när jag var ett år. Skidorienteringen började jag på när jag var 10 år.

Vad är det bästa med att arbeta, bo och leva i Falun Borlänge-regionen och vad kan förbättras?Det är helt klart alla fina träningsmöjligheter, bland annat genom Dala Sports Academy, att det finns väldigt bra klubbverksamhet och att det finns många personer jag tycker om att umgås med här. Det arrangeras dessutom mycket tävlingar runtom i regionen. Det som kan förbättras är utbudet på Högskolan Dalarna, de borde utöka med fler program så att fler studenter kommer till och stannar kvar i regionen.

Berätta lite om dina meriter, vad har du vunnit och vad har du kvar att vinna?Jag har vunnit både VM och EM guld i både orientering och skidorientering och världscupen i båda idrotterna. Jag har inte vunnit guld på alla olika distanser så det får jag jobba vidare på.

Har du någon favoritplats i regionen?Min favoritplats är Gyllbergen där det är fantastiskt fint att både åka skidor och springa orientering.

Hur ser framtiden ut? Vad gör du om fem-tio år?Jag tänker fortsätta med idrotten i många år till. Jag har inga planer på att lägga av.