Aktuellt

/ 9 April, 2015

Susanna Bergstrand

Entreprenör och uppfinnare

Därför är Susanna vår inspiratör:

Susanna är född och uppväxt i Bispberg utanför Säter och en entreprenör och innovatör ända ut i fingerspetsarna. Hon arbetade som hudterapeut i 11 år innan hon 2001 startade Kliniken på Regementet i Falun. 

Nu har hon tagit fram den unika arbetsmiljöprodukten Nosa, en näsplugg som ska underlätta för människor som arbetar i illaluktande miljöer. Den tillverkas i Jönköping och förpackas i Säter och är redan efterfrågad från flera branscher, så som polis och ambulanspersonal samt städ- och sophanteringsföretag. För ett år sedan flyttade Susanna med familjen till Thailand men tillbringar fortfarande somrarna hemma i Säter.

Ålder: 49Yrke: FöretagareFamilj: Gift med Per Börjegren, barnen Ida, 18, och Alex 12Bästa boken: The Secret av Rhonda Byrne. I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.  Bästa filmen: Pippi LångstrumpBästa resan går till: Mauritius