Aktuellt

/ 9 April, 2015

Muhsen Tomeh

Etableringsresurs på Arbetsförmedlingen

Därför är Muhsen vår inspiratör: 

Muhsen Tomeh är en av dom "etableringsresurser" som Arbetsförmedlingen i Dalarna har anställt för att hjälpa nyanlända till Sverige att komma i arbete och få ett nytt och bättre liv. 

Muhsen Tomeh kom som student från Syrien till Falun och Högskolan Dalarna år 2000. Han hade sett på TV hur man ägnade sig åt vintersporter i Falun och det var något som lockade honom. Under sin studietid började han jobba på HL Display, och där blev han kvar i tolv år tills företaget flyttade utomlands.

Muhsen berättar att det inte var helt enkelt att komma in i det svenska samhället, då han mest umgicks med andra utländska studenter. Därför började han engagera sig i föreningslivet. Han gick med i Falu Alpin och lärde sig åka slalom, han började dansa salsa och blev medlem i föreningen Dansfeber som arrangerar workshops och danskurser. 

På en dans träffade han Jennifer Molin, som är konståkningstränare, blev nyfiken och började själv träna konståkning. Nu är Muhsen också tränare och lär barn och nybörjare att åka skridskor.