Aktuellt

/ 15 November, 2021

Projektmedarbetare till Framtidskraft

Arbetsmarknaden för unga förändrades under pandemin. Många av de så kallade instegsjobben försvann och ungdomsarbetslösheten steg. Falun Borlänge-regionen har mot denna bakgrund beviljats stöd från Europeiska socialfonden för projekt React- EU Framtidskraft. Syftet är att erbjuda insatser och aktiviteter till arbetslösa ungdomar mellan 16 - 24 år, som leder till jobb eller vidare studier. Projektet genomförs i nära samverkan med Falun, Borlänge, Säter och Gagnefs kommuner och deras verksamhet för kommunala aktivitetsansvaret (KAA) samt deras arbetsmarknadsenheter. Arbetet sker också i nära samverkan med Arbetsmarknadskunskap Dalarna och de nätverk av arbetsgivare och utbildningsgivare som finns där.

Vad?

Som projektmedarbetare är du projektets ”doer” och spindel i nätet. Du är på plats där det händer. Du pratar förtroligt med ungdomarna, du bokar lokal, styr upp ett studiebesök …..eller något helt annat som behöver göras. Du ser till att följa upp aktiviteterna och känner av vad som ger resultat.

Du kommer att jobba på plats i alla fyra kommunerna, men större delen av din arbetstid kommer att förläggas till Falun och Borlänge. Ibland kommer du också att vara på Falun Borlänge-regionens kontor i Dalarnas Science Park.

Som stöd har du en projektledare som sköter kontakter och rapportering till ESF-rådet, upphandlingar, tidrapportering mm samt Arbetsmarknadskunskaps erfarna kommunikatörer. Du har dessutom erfarna kollegor i kommunernas organisationer för Kommunalt AktivitetsAnsvar (KAA) och Arbetsmarknadsenheter.

Du blir anställd av oss på Falun Borlänge-regionen AB vilket ger dig ett stort kontaktnät med många möjligheter. Vi är ett gäng på 15 personer som brinner för regional utveckling.


Vem?

Du tror att alla kan lyckas och är värda en chans och du är passionerad i att skapa förutsättningar för dem som står på tröskeln till arbetsmarknaden.

Du är lyhörd, bra på att bygga relationer och förtroende samtidigt som du har integritet och mod att utmana och tänka nytt. Du har högt driv och får saker att hända genom din nyfikenhet, målmedvetenhet och ditt lösningsfokus. 

Dessutom är du en lagspelare som är målorienterad, uthållig och strukturerad.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet från utåtriktat och relationsbyggande arbete med ungdomar där olika former av motivationshöjande insatser varit centrala. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Har du kunskaper i ytterligare något språk, är det meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intresserad?


Skicka in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 30 november. Tjänsten är en projektanställning med start tidigast 1 januari 2022 och som längst till den 30 april 2023.

Gå gärna in på http://www.fbregionen.se för att få mer information om oss. Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden. Om det blir aktuellt har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice. Läs mer på www.rekryteringslots.se.

Har du frågor? Kontakta oss!

Mika Söderström

Verksamhetsledare Arbetsmarknadskunskap

0243 24 80 57

mika.soderstrom@fbregionen.se