Aktuellt

/ 5 November, 2021

Inspiratör till Arbetsmarknadskunskap

Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med fladdriga tonåringar. Du har två minuter på dig att fånga dem där och då. När du har dem i din hand så använder du dig av din sköna personlighet för att snacka om deras möjligheter på framtidens arbetsmarknad. Tillsammans skapar ni en stund som ungdomarna sent kommer glömma. 

Varför?

Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomar och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. ”Var finns jobben?”, är frågor ungdomarna behöver fundera på. Inte bara för sig själva, utan för att Sverige ska må bra.  

Hur?

Som kommunikatör i Arbetsmarknadskunskap jobbar du inom området kompetensförsörjning och är ute på skolor i tio dalakommuner. Du träffar ungdomar, skolpersonal, föräldrar och besöker arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga till sina framtida arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för vilsna 13-åringar, medan du nästa minut kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag. Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Det går att göra underverk på en timme och det är vad vi gör – om och om igen!  

Du kommer jobba i ett team med sköna människor som kan sin sak. Vi kommer lära dig allt vi kan! Du behöver ha tillgång till bil och du kommer jobba kväll ibland, då föräldramöten sällan ligger på dagtid. Dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara att tänka om.  

Du blir anställd av oss på Falun Borlänge-regionen AB vilket ger dig ett stort kontaktnät med många möjligheter. Vi är ett gäng på 15 personer som brinner för regional utveckling. 

 

Vem?


Du är en Huvudfoting som kan tas med allt och alla. Huvud står för planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflektion. Foting illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden. Du har driv och älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor. Du har ett moget sinne, eventuellt i en ung kropp, och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, med självinsikt och fingertoppskänsla. Dessutom är du en lagspelare som är målorienterad, uthållig och strukturerad.  

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från utåtriktat arbete med stort inslag av relationsbyggande gärna från både privat och offentlig sektor. Du har mycket lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.  Har du kunskaper i ytterligare något språk, är det meriterande.  

Intresserad?


Skicka in din ansökan till eva.mikkelsen@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 30 november. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, under förutsättning att erforderliga beslut fattas.  

Kika gärna in på http://www.fbregionen.se och http://www.arbetsmarknadskunskap.se för att få mer koll på oss. Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden. Om det blir aktuellt har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Har du frågor? Kontakta oss!

Mika Söderström

Verksamhetsledare Arbetsmarknadskunskap

0243 24 80 57

mika.soderstrom@fbregionen.se