Aktuellt

/ 6 October, 2021

Digital marknadsföring: Grund

Är du företagare inom handels- och servicenäringen och verksam i Säter, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken, Falun eller Borlänge finns nu möjlighet att få kompetensutveckling!

Nedan finns mer information om Digital marknadsföring respektive Utveckla din hemsida.

Utbildningarna kommer att hållas i fysisk form, så nära dig som möjligt!

Intresserad? Skicka en intresseanmälan till kjell.bergqvist@fbregionen.se så hörs vi!

Två halvdagar 

Få insikt i hur digital marknadsföring hänger ihop och hur möjligheterna ser ut. Vi anpassar upplägget efter er kunskapsnivå, och de specifika förutsättningar som gäller för aktuell bransch och verksamhetstyp. Vi ser alltid till att hålla en övergripande strategisk nivå, och samtidigt förse deltagarna med konkreta tips, råd och strategier som går att agera på direkt.

Halvdag 1

Föreläsare: Jessica Engström

 • Introduktion Kundresan via digital marknadsföring – från varumärke till konvertering 
 • Vikten av varumärket för att skapa igenkänning
 • Annonsering på sociala medier Sponsrade inlägg och möjligheterna med annonsering på sociala medier. När ska man välja vad och varför?
 • Sociala medier Det du behöver veta och förstå för att bli grym på sociala medier

Halvdag 2

Föreläsare: Erik Nyström

 • Kundresan och Googles verktyg En genomgång av Googles 10 viktigaste verktyg
 • SEO Grunderna kring hur SEO fungerar
 • Konverteringsoptimering  De bästa åtgärderna för ökad konvertering

Om Jessica och Erik:

Jessica Engström började som operativ projektledare på United Power 2012 och är idag VD/Strategisk Projektledare och delägare. Hon hjälper kunder lösa sina problem genom smarta marknadsinsatser. Jessica ser inte bara till att det händer utan att allt genomförs i rätt ordning. Dessutom bjuder hon på sig själv och får alla att trivas. Utöver strategisk projektledning vid framtagande av kommunikationsplaner/strategier arbetar hon också operativt med projektledning och sociala medier.

Erik Nyström som jobbat på digitala byråer sedan 2012 arbetar numera som digital strateg på United Power. Han är uppskattad bland annat för sin pedagogiska styrka. Ett ess inom Google Analytics, SEO, Google Ads, konverteringsoptimering samt mätning och rapportering. Rätt sak i rätt ordning är en central förkunnelse, och att göra saker bra från början för att slippa göra om. Stora som små verksamheter får hjälp av Erik med analys, optimering och uppföljning av digital kommunikation.

Utbildningstillfällena kommer att hållas så lokalt som möjligt i grupper om ca 10 deltagare.

Skicka din intresseanmälan till kjell.bergqvist@fbregionen.se

 

Digital marknadsföring: Påbyggnad

1 halvdag

Här är det deltagarens företagande, den egna uppfattningen om företaget och kunderna som utforskas och synas. Fram med spaden. När du grävt gropen tillsammans med Erik, får du hjälp att sätta en ny grundstomme. Du kommer att ifrågasättas, men du kommer också känna att taket höjs och att det tillförs mer syre till resonemangen. En del kommer vara sig likt, men du kommer att se ditt företag och framtiden ur delvis nya perspektiv. I slutet av denna fördjupning kommer du att känna en ökad positiv energi och motivation att fortsätta utvecklas.

Innehåll

 • Djupanalys av ditt företags existensberättigande
  • Varför förtjänar ert företag att nå de mål ni sätter upp?
  • Vad är det du säljer, egentligen?
  • Vad är kundens invändningar mot din vision?
  • Hur bemöter du dem genom varumärket?
 • Åtgärdslista

Utifrån de insikter och perspektiv djupanalysen resulterar i skapar vi en konkret åtgärdslista som lyfter verksamheten från grunden.

Erik Nyström har jobbat på digitala byråer sedan 2012 och arbetar numer som digital strateg på United Power. Han är uppskattad bland annat för sin pedagogiska styrka. Han är ett ess inom Google Analytics, SEO, Google Ads, konverteringsoptimering samt mätning och rapportering. Rätt sak i rätt ordning är en central förkunnelse, och att göra saker bra från början för att slippa göra om. Stora som små verksamheter får hjälp av Erik med analys, optimering och uppföljning av digital kommunikation.

Utbildningstillfällena kommer att hållas så lokalt som möjligt i grupper om ca 10 deltagare.

Skicka din intresseanmälan till kjell.bergqvist@fbregionen.se

Utveckla din webbplats

1 halvdag

Få grepp om vilka olika parametrar som påverkar besökarens förtroende, positivt och negativt. Konkreta tips, råd och strategier som går att agera på direkt, med exempel från deltagarnas egna webbplatser. Vi går även igenom olika typer av mätning, som Google Analytics, Wincher och Hotjar. De som deltagit i utbildningen har sedan också möjlighet att boka fördjupad företagsrådgivning.

Innehåll

 • Syftet med webbplatsen, vad vill den erbjuda besökarna?
 • Konverteringsoptimering
 • UX – User experience
 • SEO – sökmotoroptimering
 • Utvärdering via Google Analytics, Heatmaps, Hotjar.

Erik Nyström har jobbat på digitala byråer sedan 2012 och arbetar numera som digital strateg på United Power. Han är uppskattad bland annat för sin pedagogiska styrka. Han är ett ess inom Google Analytics, SEO, Google Ads, konverteringsoptimering samt mätning och rapportering. Rätt sak i rätt ordning är en central förkunnelse, och att göra saker bra från början för att slippa göra om. Stora som små verksamheter får hjälp av Erik med analys, optimering och uppföljning av digital kommunikation.

United Power är reklambyrån som gör skillnad genom att stötta och utmana. Varumärke och digital marknadsföring; från idé till effekt, ner till tekniska detaljer och upp igen. Vi brinner för kommunikation som poppar, bryter igenom och fångar in. Och!  Sa vi det? Vi älskar mätbara resultat. www.unitedpower.se

Utbildningstillfällena kommer att hållas så lokalt som möjligt i grupper om ca 10 deltagare.

Skicka din intresseanmälan till kjell.bergqvist@fbregionen.se