Aktuellt

/ 9 April, 2015

Mathias Persson

IT-direktör Trafikverket

Därför är Mathias vår inspiratör:

Att vara positiv, att våga ta för sig och att inte vara rädd för att göra fel är tre budskap som Mathias Person tycker är viktigare att framhålla än något annat. Det är också något som stämmer väldigt väl in på Mathias som person och den resa han gjort.

När Mathias gick ur gymnasiet hade han siktet inställt på KTH och en ingenjörsutbildning. Först skulle han bara klara av den obligatoriska lumpen som skulle göras på Dalregementet i Falun. Vad Mathias hade tänkt skulle bli en kort grundläggande militärutbildning blev tillslut 20 år. Det visade sig nämligen att Mathias passade väldigt bra för livet inom det militära, så han fortsatte därför att utbilda sig. Efter några år blev han utsedd till Major, då Sveriges yngsta, och efter det Generalstabsofficer, vilket är det högsta man kan bli inom försvarsmakten.  

Under sin militära karriär jobbade Mathias på ett tiotal olika platser. Han var bland annat en tid på Balkan under Balkankriget där han som ensam svensk officer var utlånad till ett amerikanskt förband. Att flytta runt på det sättet tar på krafterna och efter ett antal år bestämde sig Mathias för att det var dags att pröva något nytt och att bosätta sig permanent med sin familj i Falun.

Idag jobbar Mathias på Trafikverket som IT-direktör. Han trivs väldigt bra och menar att det finns stora likheter mellan hans roll på Trafikverket och hans roll inom försvarsmakten. Den gemensamma nämnaren är ledarskap, vilket är något som Mathias varit intresserad av under hela sin yrkeskarriär. Han brinner för att få människor att växa och utvecklas inom sina roller och arbetsuppgifter. 

Idag har Mathias hittat en vardag som han trivs väldigt bra med. Han jobbar mycket men spenderar också mycket tid med sin familj och på barnens fritidsaktiviteter. Dessutom har Mathias ett brinnande intresse för skidåkning. Att på ett ställe, kunna kombinera ett rikt familjeliv med ett utmanande jobb och ett stort utbud av idrotts- och friluftsmöjligheter anser Mathias vara ett privilegium.